Article

– Wet van 12 mei 2014 betreffende de gereglementeerde vastgoedvennootschappen (BS 30 juni 2014, inwerkingtreding onbepaald), R.D.C.-T.B.H., 2014/7, p. 718

Wet van 12 mei 2014 betreffende de gereglementeerde vastgoedvennootschappen (BS 30 juni 2014, inwerkingtreding onbepaald)

Deze wet voert een apart statuut in voor de “gereglementeerde vastgoedvennootschap” die zal gelden naast het statuut van vastgoedbevak dat wordt beheerst door de wet van 19 mei 2014 (zie hierna). Een gereglementeerde vastgoedvennootschap is een vennootschap die opgericht wordt voor onbepaalde duur, die de activiteit uitoefent als bedoeld in artikel 4 van de wet en die als zodanig vergund is door de FSMA.

De wet regelt de bepalingen inzake toegelaten activiteit, toegang tot het statuut (vergunnings- en bedrijfsuitoefeningsvoorwaarden) en toezicht van de openbare gereglementeerde vastgoedvennootschappen door de FSMA, en regelt tevens de bepalingen die gelden voor de institutionele gereglementeerde vastgoedvennootschappen en de bepalingen waaronder een vastgoedbevak een vergunning als gereglementeerde vastgoedvennootschap kan verkrijgen.

FINANCIEEL RECHT
Financiële instellingen en tussenpersonen - Gereglementeerde vastgoedvennootschappen
FSMA
Bevoegdheden
DROIT FINANCIER
Institutions et intermédiaires financiers - Sociétés immobilières réglementées
FSMA
Compétences