Article

– FSMA-aanbeveling 2013-06 in verband met de oproepingen tot de algemene vergadering (27 februari 2013), R.D.C.-T.B.H., 2013/7, p. 680

FSMA-aanbeveling 2013-06 in verband met de oproepingen tot de algemene vergadering (27 februari 2013)

De inwerkingtreding op 1 januari 2012 van de wet betreffende de uitoefening van bepaalde rechten van aandeelhouders in beursgenoteerde vennootschappen bracht enkele ingrijpende wijzigingen met zich mee met betrekking tot de oproeping tot de algemene vergadering. Deze oproeping moet sindsdien o.m. wat betreft de wijze, termijn en inhoud aan nieuwe voorwaarden voldoen, met name voor de genoteerde vennootschappen. De vaststelling dat deze nieuwigheden door de emittenten nog onvoldoende toegepast werden bracht de FSMA tot de publicatie van een aanbeveling op 27 februari 2013.

Aan de hand van concrete tekstvoorbeelden wordt uitgelegd op welke manier een oproeping melding moet maken van de toelatingsvoorwaarden tot de algemene vergadering, alsook het recht om te behandelen onderwerpen op de agenda van de algemene vergadering te laten plaatsen en om voorstellen tot besluit in te dienen. Voorts wordt ook de informatie behandeld die de oproeping moet bevatten over het recht om vragen te stellen, de wijze om bij volmacht te stemmen, de manier waarop beschikbare stukken kunnen worden verkregen en de agendapunten.

VENNOOTSCHAPPEN
Naamloze vennootschap - Algemene vergadering van aandeelhouders
SOCIETES
Société anonyme - Assemblée générale des actionnaires