Article

– Ministerieel besluit van 28 september 2012 tot bepaling van de voorwaarden tot erkenning van de ondernemingen, gespecialiseerd in financieringshuur (BS 25 september 2012; inwerkingtreding op zelfde datum), R.D.C.-T.B.H., 2013/1, p. 55

Ministerieel besluit van 28 september 2012 tot bepaling van de voorwaarden tot erkenning van de ondernemingen, gespecialiseerd in financieringshuur (BS 25 september 2012; inwerkingtreding op zelfde datum)

Voormeld MB heft het MB van 23 februari 1968 met zelfde titel op en legt opnieuw de erkenningsvoorwaarden vast. De aanvragen tot erkenning van de ondernemingen gespecialiseerd in financieringshuur, bepaald in artikel 1 van het koninklijk besluit nr. 55 van 10 november 1967 tot regeling van het juridisch statuut der ondernemingen gespecialiseerd in financieringshuur, moeten schriftelijk ingediend worden bij de dienst Krediet en Schuldenlast van de Algemene Directie Regulering en Organisatie van de Markt bij de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie. Het ministerieel besluit waarbij de erkenning wordt toegekend, moet bij uittreksel in het Belgisch Staatsblad worden bekendgemaakt. Per 31 december van elk jaar moet de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie een lijst opstellen van deze ondernemingen die eveneens in het Belgisch Staatsblad wordt gepubliceerd.

CONSUMENTENRECHT
Consumentenkrediet - Bijzondere regels kredietovereenkomst - Financieringshuur
DROIT DE LA CONSOMMATION
Crédit à la consommation - Règles particulières concernant le contract de crédit - Crédit-bail