Article

– Wet van 7 november 2011 tot wijziging van het Wetboek van Vennootschappen wat betreft de aandelengerelateerde verloning van niet-uitvoerende bestuurders van beursgenoteerde ondernemingen (BS 23 november 2011), R.D.C.-T.B.H., 2012/1, p. 96-97

Wet van 7 november 2011 tot wijziging van het Wetboek van Vennootschappen wat betreft de aandelengerelateerde verloning van niet-uitvoerende bestuurders van beursgenoteerde ondernemingen (BS 23 november 2011)

Momenteel bepaalt artikel 554, 7de lid W.Venn. dat het enkel mogelijk is om een variabele vergoeding toe te kennen aan onafhankelijke bestuurders van een genoteerde vennootschap indien dit voorafgaandelijk wordt goedgekeurd door de algemene vergadering. De wet van 7 november 2011 breidt deze beperking op de mogelijkheid om een variabele vergoeding toe te kennen uit tot alle niet-uitvoerende bestuurders van een genoteerde vennootschap.

De wet treedt in werking tien dagen na publicatie en is van toepassing op overeenkomsten met niet-uitvoerende bestuurders die worden afgesloten of verlengd na haar inwerkingtreding.

VENNOOTSCHAPPEN
Naamloze vennootschap - Bestuursstatuut - Verloning
SOCIÉTÉS
Société anonyme - Statut des administrateurs - Rémunération