Article

– Wet van 14 januari 2013 houdende diverse bepalingen inzake werklastvermindering binnen justitie Hoofdstuk 9. Opheffing van het vereiste van verzending van een aangetekende brief bij betekening van een gerechtsdeurwaardersexploot, R.D.C.-T.B.H., 2013/5, p. 462

Wet van 14 januari 2013 houdende diverse bepalingen inzake werklastvermindering binnen justitie
Hoofdstuk 9. Opheffing van het vereiste van verzending van een aangetekende brief bij betekening van een gerechtsdeurwaardersexploot

Indien een exploot niet kan worden betekend zoals bepaald in artikel 35 van het Gerechtelijk Wetboek geschiedt de betekening door het achterlaten door de gerechtsdeurwaarder aan de woonplaats of desgevallend verblijfplaats van de geadresseerde van een afschrift van het exploot onder gesloten omslag met vermelding van de in artikel 44, 1ste lid bepaalde gegevens.

Uiterlijk op de eerste werkdag volgend op de betekening van het exploot, richt de deurwaarder aan de woonplaats of in voorkomend geval de verblijfplaats van de geadresseerde een door hem ondertekende brief met vermelding van datum en uur van de aanbieding en de mogelijkheid om een afschrift van het exploot af te halen op het kantoor van de gerechtsdeurwaarder.

Uiterlijk op 1 september 2013 dient de gerechtsdeurwaarder dit schrijven niet langer onder een ter post aangetekende omslag aan de geadresseerde te verzenden, maar volstaat een gewone brief.

BETEKENING EN KENNISGEVING
Wijze van betekening - Met achterlating
SIGNIFICATION ET NOTIFICATION
Mode de signification - Dépôt